Alergia na żółcień chinolinową a stosowanie glukardiamidu
Chciałam się zapytać czy mogę używać glukardiamid jeśli mam uczulenie na E-104( żółcień chinolinowa)proszę o odpowiedź
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jezeli jest on w skladzie preparatu to nie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Spasmolina to lek działający rozkurczowo na mięśni
Venescin produkt leczniczy, który zawiera wyciąg z
Rupafin jest lekiem przeciwhistaminowym, zażywanym