Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Objawy powinny ustąpić do 2 tygodni.
Pozdrawiam.
Postępowanie prawidłowe aczkolwiek nie jestem przekonany, że zmiany skórne mają związek z lekiem, sugeruje wizytę u lekarza by zobaczył te zmiany.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia skórna na pierwsze promienie słoneczne – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Czerwone zmiany skórne pod piersiami – odpowiada Lek. Ewa Rybicka
- Czy powodem wystąpienia alergii skórnej może być Emolium? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czerwone plamy na udach a alergia na mleko – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Co zrobić w przypadku uczulenia na Stoperan? – odpowiada Lek. Jacek Gleba
- Alergie skórne rąk po pracy na budowie – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Swędzące krostki na wewnętrznej stronie nadgarstka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Sposoby na wyleczenie alergii skórnej na dłoniach – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zmiany skórne wskutek stosowania proszku do prania – odpowiada Piotr Pilarski
- Półpasiec rzekomy i wysypka na klatce piersiowej – odpowiada Piotr Pilarski
artykuły
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.
Testy alergiczne płatkowe - wskazania, przeciwwskazania, opis, wady
Testy alergiczne płatkowe są wykorzystywane do wyk
Wapno na alergie i na przeziębienie. Czy faktycznie jest skuteczne?
Wapno (calcium) to jeden z częściej stosowanych śr