Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę zgłosić się do lekarza celem zbadania. Być może będzie konieczne wykonani bada dodatkowych.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Świszczący oddech w nocy – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Dlaczego nie mogę wziąć pełnego oddechu w młodym wieku? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Ciężki oddech w astmie – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Astma a wykonywanie ćwiczeń fizycznych – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Świszczący oddech podczas biegania przy niskiej temperaturze – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Płytki oddech i uczucie ciężaru – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Świszczący oddech i suchy kaszel u dziecka – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Świszczący oddech: jaka jest przyczyna? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Co może być przyczyną suchego kaszlu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- O czym może świadczyć płytki oddech bez większego wysiłku fizycznego? – odpowiada Małgorzata Panek
artykuły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
Aktor Andrzej Wejngold o walce z koronawirusem i powikłaniami. COVID zaatakował płuca i wątrobę
Film nagrany przez Andrzeja Wejngolda podczas poby
Marzyła o karierze sportowca. Przez błąd lekarzy Ewelina przeszła udar, sepsę, zakrzepicę
Ewelina Plechawska z Kazimierza Dolnego od 15 lat