Co jest powodem skoków ciaśnia i cukru u osoby stosującej dietę?

Ma 73 lat stosuję dietę wydaje mi się zdrową a wciąż są skoki cukru np pomiar ranny 135 daję Novomixu 13,pomiar południowy 240 daję insulinę ludzką 6 j pomiar wieczorny nawet powyżej 380.Nie spożywa chleba.Śniadanie 2 plastry kurczaka got,łyczeczka chudego twarogu obiad zupa warzywna,mi,eso gotowane drób lub cielęcina kilka czarnej borówki i 4 maliny,kolacja jak śniadanie.Schorzenie to encefalopatia wątrobowo trzustkowa i widzę że pogłębia się.Jeszcze podaję trzy razy dziennie lekarstwa.Czy jest szansa to wyrównać lub gdzie jest mój błąd!!!
KOBIETA, 73 LAT ponad rok temu

Czynniki ryzyka "świńskiej grypy"

Świńska grypa to choroba wirusowa. Szybko się rozprzestrzenia i może nawet rozwinąć się do rozmiarów epidemii. Obejrzyj filmik i dowiedz się, co przyczynia się do zachorowania na świńską grypę.

Lek. Klaudia Kuśmierczuk
74 poziom zaufania

Być może ilość insuliny jest zbyt mała... Konieczna jest tutaj porada specjalistyczna - diabetologa, ponieważ wartości glikemii są zdecydowanie za duże. Proponuję jeszcze sprawdzić czy Pani glukometr jest sprawny.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty