Co jest przyczyną żółtego i papkowatego stolca?

Dzień dobry, Zwracam się z prośbą o przyczynę żółtego papkowatego cuchnącego stolca. Miałam gastroskopię (wykazała żółć w żołądku), kolonoskopia ok, USG ok, amylaza i lipaza ok, morfologia ok. Przeszłam teraz na dietę (5 dni) bez pszenicy i odkąd się jej trzymam mam cuchnące stolce. A żółte sporadycznie się pojawiają od roku. Leki jakie biorę to contoloc, gaviscon, eutyrox 50 i dostinex raz w tygodniu. Czy ma ktoś pomysł jak rozszerzyć diagnostykę lub co mi dolega ?
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Co jeść przy dolegliwościach ze strony układu ruchowego?

Twój układ ruchowy daje Ci w kość? Pokonaj to... dietą. Sprawdź, co warto jeść, aby kręgosłup nie bolał. Dietetyk kliniczny podpowiada, na jakie produkty warto zwrócić uwagę.

Należy przebadać laboratoryjnie sam stolec, np. na obecność tłuszczów, resztek pokarmowych. W zależności od wyniku badania laboratoryjnego stolca dostosować ewentualnie jakąś substytucję enzymatyczną oraz dietę.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty