Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry. Proszę zgłosić się na wizytę do lekarza poz lub dermatologa, po obejrzeniu zmian lekarz postawi diagnozę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co stosować na alergię na pyłki – odpowiada Małgorzata Panek
- Jak leczyć taką postać pokrzywki? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Przyczyny i wyleczalność pokrzywki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może oznaczać ciągły katar? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy to może być zwykła alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Swędząca wysypka na ciele po sprzątaniu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaki jest powód pokrzywki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Pokrzywka na plecach a odpowiednia terapia – odpowiada Piotr Pilarski
- Wpływ alergii na refluks – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Rany i krosty na dłoniach – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
Sprawdź, czy masz alergię pod kontrolą
Alergia pod kontrolą Alergia to niewłaściwa reakc
Najbardziej przydatne produkty łagodzące objawy alergii
Krople do oczu Alergiczne zapalenie spojówek to sc
Tak wygląda uczulenie na zimę. To rzadki rodzaj alergii
Uczulenie na zimę naprawdę istnieje. Gdy chory na