Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę wyslac pytanie i jak najbardziej obszerny opis problemu jak dziecko jest leczone czy dostaje Lek przeciwhistaminowy?: na mój darmowy portal wirtualnej polski
www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre
porozmawiamy o tym dłużej tam.jest specjalny oddzielny czat dla każdego pacjenta.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Nieskuteczne leczenie kaszlu u 2-latka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Dlaczego dziecko się wypróżnia tylko podczas ćwiczeń? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie będą objawy alergii na syrop z babki lancetowatej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co może być przyczyną puchnących warg? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak leczyć zaparcia i wymioty u dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza podwyższone AST u niemowlaka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- O czym świadczą siniaki u 4-latka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy usunąć ropień okołomigdałkowy u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Po jakim czasie pojawi się reakcja alergiczna? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Wysypka i zielona kupa u 4-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
artykuły
Alergia pokarmowa u niemowlaka - objawy, przyczyny i leczenie
Alergia pokarmowa u niemowlaka rozpoznawana jest c
Zaparcia u dzieci - charakterystyka, zapobieganie, ostrzeżenia
Okazuje się, że problem zaparć dotyczy również dzi
Gluten w diecie niemowląt
Gluten może spowodować celiakię. Jest to bardzo po