Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Przyjedź weź kliszę lub płytę ze zdjęciem zatok.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- O czym świadczy wynik RTG zatok szczękowych? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Problem z zatkanym i opuchniętym nosem 29-latki – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co powoduje uporczywe swędzenie w nosie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co powoduje zatkany nos i katar przezroczysty? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy mogę stosować te laki razem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak mam wyleczyć te zrosty? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Bolące strupki w nosie u 33-latki – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy po takim zabiegu powinien ustąpić całkowicie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Wrażliwość oczu, ból pod powiekami, zatkany nos i ból w okolicach skroni a zapalenie zatok – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Szum w uchu i zawroty – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach