Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry,
Opisany przez Panią przypadek zalecałabym skonsultować z lekarzem rodzinnym bądź dermatologiem, który będzie miał możliwość zbadać Pani zmianę i postawić odpowiednią diagnozę.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę wspaniałego dnia
Specjalista medycyny estetycznej Dr Izabela Lenartowicz
www.lenartowiczclinic.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznacza opuchlizna przy różyczce? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy to może być objaw alergii u 37-latki? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jakie mogą być przyczyny puchnięcia 1/2 twarzy? – odpowiada Lek. Beata Babińska-Olejniczak
- Co mogą znaczyć takie krosty po lewej stronie twarzy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Opuchlizna języka i jamy ustnej u mężczyzny – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może być przyczyną alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może znaczyć taki siny paznokieć? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wysyp bolesnych zmian na twarzy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może pomóc na alergię? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Moją mamę swędzi głowa i twarz, skóra jest czerwona i się łuszczy - czy to alergia? – odpowiada Lek. Magdalena Parys