Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
raczej alergia na rumianek albo farbę claritine pomoze
Witam!
Ekspozycja na promienie UV może wpływać na pojawienie się napadu migrenowego, lub zwykłego bólu głowy. Odnośnie Claritine na jednych działa lepiej na innych gorzej. Nie wiązałbym tego też z płukaniem głowy w rumianku.
Pozdrawiam
W. Łuczkowski.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia - słońce czy leki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Stosowanie Doxycykliny a ekspozycja na słońce – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak można leczyć wysypkę na słońce? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy czerwienienie po przebywaniu na słońcu wynika z alergii? – odpowiada Abigail Laskowska
- Czy będąc w ciąży można chodzić na solarium? – odpowiada Mgr Martyna Dudzińska
- Co jest powodem nasilających się zawrotów głowy u osoby z migreną? – odpowiada Dr n. med. Magdalena Nowaczewska
- Czy mam stosować leki na alergię przed zbiegiem powiększania ust? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Czy słońce mogło zaszkodzić mojej skórze po zabiegu laserem frakcyjnym? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Czy te bóle głowy mógł spowodować zażywany przeze mnie lek? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Co mogą znaczyć takie plamy u 6-latka pod wpływem słońca? – odpowiada Redakcja abcZdrowie