Czy jest możliwa całkowita nietolerancja węglowodanów?
Witam. Czy jest możliwa całkowita nietolerancja węglowodanów? jeśli tak to jakie badania w tym kierunku?
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Szanowna Pani nie ma takiej jednostki chorobowej
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Diagnostyczna dieta eliminacyjna dedykowana jest p
Eksperci przewidują, że w ciągu najbliższych 20 la
Trzy posiłki o niskiej zawartości węglowodanów zje