Czy jest możliwe, że dziecko miało 0,09 promila alkoholu po zjedzeniu cukierków?

Gdy syn choruje na astme i bierze lekarstwa . Zjadł podobno cukierki z wódką czy jest możliwe że miał 0.09 promila? Po pół godz niby to samo?
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Paweł Szadkowski
92 poziom zaufania

Jest to możliwe. Zależy to jednak od rodzaju cukierków, ich ilości, masy dziecka i sposoby badania poziomu alkoholu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty