Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Raczej zmiany grzybicze, czy uczuleniowe, propomuję do czasu wizyty u dermatologa okolice zmienione myc, suszyć, przetrzec spirytusem i zasypac talkiem, czy alantanem
Pomoge chętnie ale to trochę dłuższa rozmowa . wygląda z opisu na alergie zwykła lub kontaktową!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Pieczenie języka jako objaw poważnej choroby – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Czy to może być alergia na detergenty? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Czym są zmiany skórne, krostki wyglądające jak pokrzywka pomiędzy piersiami? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy to jest grzybica stóp, czy coś innego? – odpowiada Dr n. med. Małgorzata Salamon
- Czy może dolegać mi coś poważnego? – odpowiada Mgr Arleta Balcerek
- Wzmożone wypadanie włosów - co jest powodem i jakie leczenie zastosować? – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Czy można przytyć dzięki ćwiczeniom? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
artykuły
Wykwit na ciele spędza sen z powiek Liz. Co jej dolega? (WIDEO)
Liz Quenne nie może pozbyć się wysypki na ciele.
Plamy na piersiach - kiedy powinny niepokoić?
Plamy na piersiach są zmianami, które budzą nie ty
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer