Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Może ale nie musi. Jest jednak pewnien typ objawów, które mogą świadczyć o tym, że problem jest z natury alergicznej, np: częste kichanie, świąd nosa, łzawiące, zaczerwienione oczy, bezbarna wydzielina znosa, uczucie zablokowanego nosa, niesmak w ustach, możliwa wysypka na dłoniach, możliwy ból głowy a także zatok szczękowych, mocny ból u nasady nosa mocniej odczuwany przy schylaniu.

Objawy które Pana martwią powinne być z konsultowane z lekarzem alergologa.

Pozdrawiam


0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty