Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Leki te nie schodzą ze sobą w niebezpieczne reakcje i można je stosować w tym samym czasie. Powodzenia W. Łuczkowski.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak zbadać przyczynę alergii na leki i pokarmy? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Desloratadine Ratiopharm 5mg przy alergii – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy te leki wchodzą ze sobą w jakąś interakcję? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Thyrozol na nadczynność tarczycy a leki na alergię – odpowiada Dr n. med. Andrzej Sawicki
- Czy przyjmując leki na alergię mogę być dawcą szpiku lub krwi? – odpowiada
- Stosowanie leków przeciw alergii podczas karmienia piersią – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy można łączyć leki na alergię i alkohol? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy te leki brane razem są dla mnie bezpieczne? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy te leki można bez problemu łączyć? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy takie leki można łączyć? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
artykuły
Jak unikać alergenów?
Zachorowania na astmę i alergie przybierają już ro
Jak pozbyć się alergii na wiosnę?
Alergia wiosenna potrafi zepsuć nawet najładniejsz
Koronawirus w Polsce. Czy można brać leki na alergię przed szczepieniem? Prof. Szuster-Ciesielska odpowiada
Wiosna to dla alergików trudny czas. Na szczęście