Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Postawienie diagnozy bez obejrzenia zmian nie jest możliwe. Konieczna jest wizyta u lekarza.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to mogą być objawy alergii? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy to może być alergia na konkretną sierść? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dlaczego tak swędzą mnie dłonie? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Świeżb a wysypka alergiczna – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Nawracająca wysypka u 2-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Jakie są objawy alergii na sierść kota? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy to może być objaw alergii u 37-latki? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Objawy alergii po czekoladzie – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jak może objawiać się u mnie alergia? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy to może być wynik alergii? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Wysypka alergiczna - jak rozpoznać, rodzaje, przyczyny, objawy i leczenie
Wysypka alergiczna, przez wielu pacjentów określan
Wysypka na plecach - najczęstsze przyczyny
Wysypka na plecach to problem, który towarzyszy os
Alergia na zimno. Kobieta cierpi na rzadką przypadłość
23-latka cierpi na rzadką alergię. Zimno utrudnia