Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
to może być astma wczesnodziecięca, trzeba konsultować się z alergologiem dziecięcym lub pulmonologiem
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Męczący kaszel u 10-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Ciągły kaszel u 3-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kaszel astmatyczny u 6-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co jest powodem kataru i mowy przez nos u dziecka po usunięciu trzeciego migdała? – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Czy dziecko z mokrym kaszel po infekcji powinno zostać w domu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Dlaczego dziecko ma tak zatkany nos? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Jak wyleczyć mokry kaszel z flegmą? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy kaszel u syna to może być alergia? – odpowiada Dr n. med. Jolanta Uchman
- Kaszel w przebiegu anginy a astma – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Czy nawrót kaszlu może oznaczać alergię? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
artykuły
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot
To jedna z najczęstszych dolegliwości w tym sezonie. Może towarzyszyć infekcji, ale też być objawem raka
W autobusie, w sklepie, w kolejce do apteki - w ty
Leki na alergię - przeciwzapalne, antyhistaminowe, rozszerzające oskrzela
Alergia to uciążliwa dolegliwość, która wymaga od