Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
witam,
w przypadku skazy białkowej najlepiej indywidualnie rozwazyc przypadek u dietetyka. Nie ma diet uniwersalnych dla każdego.
Zapraszam Pania do konsultacji:
ulewicznatalia@gmail.com
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta zastosowana przy achalazji II stopnia – odpowiada Natalia Ulewicz
- Codzienna dieta przy skazie białkowej – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Co do picia przy skazie białkowej u 2-latka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Co mogę jeść przy skazie białkowej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Wprowadzenie produktów przy skazie białkowej – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Co zrobić i jak się odżywiać, by schudnąć? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jak odróżnić AZS od skazy białkowej u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dieta eliminacyjna i podejrzenie skazy białkowej u dziecka karmionego piersią – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czym są skazy naczyniowe? – odpowiada Piotr Pilarski
- Dieta dla osoby po bajpasie żołądka – odpowiada Natalia Ulewicz
artykuły
Skaza białkowa u niemowląt - przyczyny, objawy, leczenie, karmienie piersią
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, które
Skaza białkowa - atopowe zapalenie skóry, objawy, karmienie piersią, leczenie
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, która
Skaza białkowa u dorosłych - co warto wiedzieć?
Skaza białkowa u dorosłych to rodzaj alergii pokar