Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. Jeżeli nie zauważyła Pani żadnych niepokojących objawów z wyjątkiem wspomnianego zaczerwienienia nie ma powodów do obaw.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Skóra atopowa u 2-miesięcznego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Odparzenia na szyi u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Adrianna Wilczek
- Czy ta wysypka u dziecka to na pewno bostonka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zaczerwienienie na skórze u dziecka – odpowiada Lek. Agnieszka Barchnicka
- Zaczerwienienia na policzkach u 12-miesięcznej córki – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Podrażnienie skóry u 60-latki – odpowiada Lek. Iwona Radziejewska-Choma
- Ból skóry okolicy ust po zastosowaniu Clotrimazolum – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co znaczy lekkie zaczerwienienie w przedsionku pochwy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Krostki i czerwone plamy na skórze u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czym było zaczerwienienie na rękach? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer
Nieestetyczne łokcie - przyczyny, objawy i domowe sposoby
Nieestetyczne łokcie nie dodają uroku. Są ciemne,
Wysypka alergiczna - jak rozpoznać, rodzaje, przyczyny, objawy i leczenie
Wysypka alergiczna, przez wielu pacjentów określan