Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
po pierwsze wyrzućcie te wszystkie trany i inne leki telewizyjne., które tylko opróżniają wasze portfele. W pełnej diecie współczesnego człowieka są wszystkie niezbędne witaminy i minerały. Nadmiar witamin i minerałów kończy swoją karierę za zwyczaj w stolcu. To nie żadna osłabiona odporność. To przerost trzeciego migdałka i bakteryjne środowisko przedszkola.Trzeba usunąć i jedno i drugie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Nawracające przeziębienia u 4-latka uczęszczającego do przedszkola – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Infekcje dróg oddechowych u dziecka – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Nawracające infekcje górnych dróg oddechowych u 3-latka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jak mogę wspomóc odporność dziecka? – odpowiada Mgr Adam Marendowski
- Czy zabieg usunięcia migdałka niesie za sobą tylko korzyści? – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Częste infekcje górnych dróg oddechowych u dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Infekcje górnych dróg oddechowych i bakteria Moxarella Catarsis – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Częste infekcje u 2,5-letniego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Przewlekle zatkany nos u 5-latka – odpowiada Dr n. med. Juliusz Bokiej
- Częste infekcje i antybiotykoterapia u 6-latka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach