Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Milena Lubowicz
71 poziom zaufania

Przewlekające się infekcje górnych dróg oddechowych mogę być spowodowane alergią, ale oczywiście to nie jedyna przyczyna. Proszę porozmawiać z pediatrą, który zbierze szczegółowy wywiad i będzie mógł ocenić, jak dalej dziecko leczyć i czy konieczne są konsultacje specjalistyczne.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty