Ekologiczne warzywa i owoce
Witam,
niedowaga może świadczyć m.in o spożywaniu zbyt małej ilości kalorii. Aby utrzymać prawidłową masę ciała, należy dostarczać organizmowi odpowiednie do jego zapotrzebowania ilości energii. Na diecie wegańskiej i bezglutenowej bardzo ważne jest aby spożywane produkty były pełnowartościowe i należy w codziennym jadłospisie uwzględnić takie produkty jak rośliny strączkowe, tofu, orzechy, soja. Zachęcam do odwiedzenia dietetyka, który ustali Pani odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne oraz rozpisze dietę zgodną z wytycznymi dla diety wegańskiej i bezglutenowej..
Pozdrawiam
mgr dietetyki Justyna Siwek
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co jeść przy diecie bezglutenowej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zaspokojenie dziennej dawki witamin z grupy B w diecie wegańskiej – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dieta po wyeliminowaniu mięsa, ryb i nabiału – odpowiada Mgr Katarzyna Patyk
- Uzupełnienie białka po treningu na diecie wegańskiej – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Na czym polega dieta bezglutenowa? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wafle ryżowe na diecie bez glutenu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Problem z odżywianiem u partnera – odpowiada Mgr Justyna Siwek
- Produkty bezglutenowe w diecie u osób z hiperglikemią – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy ryż zawiera gluten? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Dieta bezglutenowa przy odchudzaniu – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
artykuły
Zapotrzebowanie kaloryczne - czym jest i jak je obliczyć
Zapotrzebowanie kaloryczne to liczba kalorii, któr
Minerały w jedzeniu - jakie produkty są bogate w minerały?
Minerały w jedzeniu są niezbędne do prawidłowego f
Jak czytać etykiety, aby uniknąć alergenów?
Rozpoznawanie słów oznaczających alergeny Odczyta