Oznaczenia na ekologicznych jajkach
Witam, proszę się nie obawiać. Zjedzenie kilku kawałków skorupki od jajka nie stwarza żadnego potencjalnego zagrożenia. Organizm bez problemu ją strawi.
Pozdrawiam,
Anita Wudarczyk
www.strefa-diety.com
Witam,
Spokojnie, skorupki jaj są organizczne i nie zaszkodzą Pani wręcz przeciwnie. Więcej na ten temat może Pani doczytać w artykule na moim blogu: http://sports-med.pl/blog/skorupki-jaj/
Pozdrawiam,
Wiktoria Kreft
dietetyk Kliniczny
www.sports-med.pl
Zafundowała sobie Pani dodatkowe źródło wapnia i to doskonałe. Proszę się nie obawiać.
pozdrawiam
Katarzyna Gediga
Centrum Zdrowia EMVIT
www.emvit.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy osoby chore na PZT mogą jeść sezam i czasem olej kokosowy? – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Skuteczność suplementacji przy obniżonym poziomie witaminy B12 – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Czy zakwaszeniu organizmu można przeciwdziałać? – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Korzyści z jedzenia surowego jajka – odpowiada Dr Jacek Radwański
- Kolacja z jajek a wpływ na zdrowie – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Spożywanie surowego jajka – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Kawałek ciasta na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy w soli morskiej niejodowanej występuje wystarczająca ilość naturalnego jodu? – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Wzrost mięśni na diecie stabilizacyjnej – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Eliminacja anemii i spadek masy ciała – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
artykuły
Czy istnieje różnica między jajkami białymi i brązowymi?
Jajka są zdrowe i co do tego nikt już raczej nie m
Salmonella - charakterystyka, objawy, leczenie, profilaktyka
Gdy zbliża się lato, sklepy wypełnią się lodówkami
Ostropest plamisty - ziołowy ratunek dla wątroby
Chroni miąższ wątroby przed toksycznym działaniem