Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry,
Może to być:
1.ACARIZAX-liofilizat podjęzykowy
Pozdrawiam
Położna
Martyna Dudzińska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia u dziecka a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Alergia na roztocza a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Uczulenie na kurz u dzieci – odpowiada Milena Lubowicz
- Czy te szczepionki mają jakiś negatywny wpływ na organizm człowieka? – odpowiada Mgr Martyna Dudzińska
- Stosowanie szczepionek alergenowych w ramach immunoterapii swoistej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy jest u mnie ryzyko zakażenia rumieniem zakaźnym? – odpowiada Mgr Martyna Dudzińska
- Astma oskrzelowa i uczulenie na roztocza kurzu domowego u dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co robić gdy dziecko ma nawroty infekcji bakteryjnych? – odpowiada Mgr Martyna Dudzińska
- Czy waga niemowlęcia jest prawidłowa? – odpowiada Mgr Martyna Dudzińska
- W jaki sposób można wyregulować cykl? – odpowiada Mgr Martyna Dudzińska
artykuły
Lek na alergię wycofany. Rodziców nie stać na nowy
Alergicy uczuleni na roztocza kurzu mają powody do
Szczepionki odczulające
W leczeniu alergii niezmiernie ważne są szczepionk
Kobieta wsadziła czosnek do pochwy. Dr Strus ostrzega przed konsekwencjami domowego leczenia infekcji intymnych
Młoda kobieta uskarżała się na swędzenie pochwy i