Jak poradzić sobie skutecznie z alergią kontaktową?

Witam. Od 1.5 roku walcze wciaz z alergia kontaktowa. Z wynikow testow platkowych stwierdzono u mnie alergie na nikiel , kobalt i pallad... zaczelo sie od rak a na chwile obecna jestem cala pokryta bablami podchodzacymi woda. Lekarz u ktorego sie lecze stwierdzil ze nie mozna tego wyleczyc. Blagam pomozcie mi... Luiza
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty