Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Możliwości są dwie: albo leki dobre, a wykonanie nieprawidłowe, albo to nie świerzb. Trzeba od nowa postawić diagnozę.
Najlepiej zgłosić się ponownie do lekarza aby Panią skonsultował.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak można pozbyć się świerzbu? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Dezynfekcja odzieży przy świerzbie – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Jak skutecznie pozbyć się świerzbowca? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zarażenie się świerzbem w 26. tygodniu ciąży – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Jak radzić sobie ze świerzbem? – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Jak skutecznie walczyć ze świerzbem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Leczenie świerzbu Crotamitonem – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Skuteczne sposoby na wyleczenie świerzbu – odpowiada Dr n. med. Grażyna Wolnik-Trzeciak
- W jakich warunkach można zarazić się świerzbem? – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy zmiany na mojej skórze mogą oznaczać świerzb? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
Piotr Pogon: człowiek jest istotą przekorną, a życie - cudem
Piotr Pogon jest maratończykiem, biegaczem charyta
Zdradzam męża, bo nie zaspokaja mnie seksualnie
Podobno seks nie jest najważniejszym elementem zwi