Jak sprawdzić uczulające czynniki?

Wysokie Ige całkowite. Norma 100 a u mnie 200. Robiłem różne testy alergiczne na panele wziewne i pokarmowe, ze skóry nie mogę, bo mam dermografizm. Jak sprawdzić co mnie uczula, czy da się to Ige całkowite jakoś sprawdzić?
MĘŻCZYZNA, 39 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty