Jak utrzymać na odpowiednim poziomie glukozę?

Witam. Nie mogę utrzymać cukru w ryzach. A może to tylko nerwica. Po jedzeniu jakieś po 1h cukier spada na 80 czuje się wtedy słaba i Trzesa mi się ręce. Po 4h od posilku cukier spada nawet do 65 ale, to już czuję się tak źle. Mam wtedy wilczy głód. Choć 5 min wcześniej nie czuł nawet maleńkiego glodu. Męczy mnie to trochę bo moje dni kręcą się w koło jedzenia i tego cukru. Lekarze twierdzą że takie cukry to norma. A ja zamiast spalać nadmiar tłuszczu to mam wrażenie że spalam tylko ten cukier i robię się głodna i znów jem. Do tego dochodzą te ciągle drzenia w ciele jakby mięśni.
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Kontrola poziomu cukru - dlaczego jest ważna?

Lekarze wykrywają coraz więcej przypadków cukrzycy. To obecnie choroba cywilizacyjna. Dlatego warto systematycznie badać poziom cukru. Prof. Władysław Grzeszczak wyjaśnia, dlaczego kontrola cukru jest taka ważna.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty