Jak wykryć nietolerancję na jakiś składnik pokarmowy?

Chciałem się zapytać jak wykryć nietolerancję na jakiś składnik pokarmowy? Słyszałem, że najlepiej jeść indyka, sałatę i ryż i dodawać stopniowo do tego pokarmy i sprawdzać, bo ogólnie badań na nietolerancję zrobić nie można. Dodam tylko, że mam uporczywy świąd po spożywaniu niektórych posiłków i ciężko mi wykryć po którym. Dlatego te pytanie o nietolerancję. Chciałbym również się dowiedzieć jakie są jeszcze takie "bezpieczne" produkty odporne na nietolerancję?
MĘŻCZYZNA, 20 LAT ponad rok temu

Co wiesz o alergii pokarmowej u dzieci?

Sprawdź, czy tej choroby można uniknąć, np. odpowiednim odżywianiem w czasie ciąży. Z filmu dowiesz się również, czy alergia jest chorobą, z której nie można zostać wyleczonym, a także kiedy najlepiej badać dzieci pod kątem alergii.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty