Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Po prostu przyjedź z tym wszystkim do mnie to damy radę. A na razie odstaw wszystkie sterydy. Jesteś rzadkim przypadkiem uczulenia na leki sterydowe.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogę robić z tym ciągłym katarem? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Jak leczyć ucisk w skroniach i zatkany nos? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Ciągle zatkany nos i TK zatok – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak wyleczyć przewlekły katar u 30-latka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak walczyć z tym zatkanym nosem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co robić z tym zatkaniem nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy moje objawy wskazują na alergię wziewną? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problem z zatkanym i opuchniętym nosem 29-latki – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Problem z uporczywym kaszlem i wydzieliną zalegającą w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy ściekającą wydzieliną w gardle może powodować gronkowiec lub paciorkowiec? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Alergiczne zapalenie zatok - objawy, czynniki ryzyka, leczenie
Alergiczne zapalenie zatok objawia się najczęściej
Eozynofilia - rodzaje, przyczyny, objawy, diagnostyka i leczenie
Eozynofilia to stan cechujący się zwiększoną ilośc
Co powinieneś wiedzieć o przeziębieniu?
Przeziębienie - czy na pewno wszystko o nim wiesz?