Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Witam Panią,
przy insulinooporności powinna Pani spożywać produkty o niskim indeksie glikemicznym zaś aby obniżyc cholesterol nalezy jeśc produkty bogate w płonnik, pełnoziarniste i spore ilości "dobrych tłuszczy" zawartych w rybach, orzechach, pestkach dyni słonecznika, tłuszczach roślinnych i awokado.
Jeżeli byłaby Pani zainteresowana to układam indywidualne jadłospisy. Jest to możliwe po osobistej konsultacji - pacjentów przyjmuję w Warszawie lub jeżeli nie ma Pani możliwości dojazdu to przez internet.
Proszę się zastanowić czy nie warto zająć się problemem profesjonalnie.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka dieta przy wysokim poziomie kreatyniny? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaka dieta przy insulinooporności? – odpowiada Lek. Sebastian Małek
- Wysoki cholesterol a odżywianie – odpowiada Mgr inż. Natalia Klapińska
- Dieta przy insulinooporności – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wysoki poziom cholesterolu a dieta niskotłuszczowa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Podwyższony poziom cukru i cholesterolu – odpowiada Mgr Julita Tratnerska
- Czy przy takich chorobach mam szansę schudnąć? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty wykluczyć przy insulinooporności? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jadłospis przy anemii i wysokim cholesterolu – odpowiada Mgr Anna Czyż
- Wysoki poziom glukozy a dieta – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja
Nigdy ich nie zje. Kardiolożka o najgorszych produktach dla serca
Większość lekarzy stanowi przykład dla swoich pacj
Czym jest glikemia poposiłkowa?
U osób z prawidłową tolerancją glukozy poposiłkowa