Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy stosowanie preparatu Inofem jest bezpieczne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Leczenie nadciśnienia a astma – odpowiada Lek. Bartosz Topoliński
- Jak przebiega leczenie refluksu niekwaśnego? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy suchy kaszel może być przyczyną refluksu? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Zapalenie gardła a refluks – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy neuroleptyki są bezpieczne leczeniu bezsenności? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
- Czy długotrwałe leczenie inhibitorami pompy protonowej jest bezpieczne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Duszności, wzdęcia, refluks żołądkowo-przełykowy i wrzody żołądka u 67-latka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy jest szansa, że refluks uda się wyleczyć całkowicie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie będzie najlepsze leczenie refluksu? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
artykuły
Emanera - czym jest, wskazania, dawkowanie, skład
Emanera to lek w postaci kapsułek dojelitowych, kt
Dexilant - skład i właściwości, dawkowanie i przeciwwskazania. Skutki uboczne
Dexilant jest inhibitorem pompy protonowej. Poniew
Te leki mogą zrujnować nerki. Są dostępne bez recepty i kupisz je nawet na stacji benzynowej
Miliony Polaków każdego dnia sięga po leki bez rec