Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry,
panel pediatryczny.
Proszę o kontakt z laboratorium diagnostycznym w swojej miejscowości, otrzyma Pani pełną informację na temat testów jakie wykonać dla dziecka oraz koszt testów.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy lek Hitaxa dla dziecka wpłynie na testy alergiczne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można wykonać u alergologa testy na uczulenie na tlenek żelaza? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Drapanie się i kaszel a testy alergiczne – odpowiada Lek. Leszek Ujma
- Kiedy należy wykonać testy alergiczne u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy jest sens robienia testów skórnych u córki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Testy alergiczne dla dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Jakie testy alergiczne na nieżyt nosa powinnam wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy przed wykonaniem testów alergicznych należy odstawić lek Dymista? – odpowiada
- Kiedy można zrobić dziecku testy alergiczne? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Przygotowanie rocznego dziecka do wykonania testów alergicznych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
artykuły
Zobacz, jak funkcjonuje numer ratunkowy 112 (WIDEO)
"-Operator 52, w czym mogę pomóc? -Halo, chciał
Kupiłam fałszywy test na koronawirusa. Wystarczy mieć 150 zł. "To prosta droga do aresztu"
W internecie kwitnie handel fałszywymi wynikami te
Olunia - NFZ odmówił refundacji leku ratującego jej życie
Nie wiem, co będzie, gdy skończą się nam pieniądz