Czepiec Hipokratesa
Czy wiesz, jak sprawnie opatrzyć głowę? Lekarz Łukasz Dubielecki prezentuje wykonanie czepca Hipokratesa. Zapoznaj się z naszym filmem instruktażowym.
Witam Panią. Myślę, że właściwym specjalistą do ustalenia Pani zdrowej diety może być lekarz u którego bywa Pani na wizytach i który zleca badania i zna wyniki Pani badań. Innym specjalistą, z którym może się Pani konsultować jest dietetyk. Obie opcje wymagają kontaktu bezpośredniego. Pozdrawiam Panią
http://piotrantoniak.pl/
Dzień dobry,
smalec ze względu na wysoką zawartość cholesterolu nie jest zalecany w codziennej diecie. Natomiast oliwę może Pani zastąpić naszym krajowym olejem rzepakowym, który może być także używany do smażenia.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Jakie produkty w diecie osoby chorej na miażdżycę? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Czy smalec jest mniej zdrowy od oleju rzepakowego? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Czy to mogą być początki miażdżycy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Dieta na obniżenie cholesterolu – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Czy oliwa z oliwek obniża poziom cholesterolu we krwi? – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska