Zupa krem z porów
Masz ochotę na coś dobrego i zdrowego? Spróbuj sycącej, kremowej zupy z porów. Przepis i instrukcje wykonania potrawy znajdziesz w naszym filmie. Smacznego!
Witam, właściwości kurkumy dodanej do zupy zostaną zachowane. Ważne, aby nie gotować kurkumy zbyt długo, czyli dodać na koniec gotowania.
Nie, kurkuma nie traci swoich właściwości. Do posiłków z kurkumą warto dodać ostre przyprawy np. czarny pieprz lub chilli, które wspomagają wchłanianie się kurkumy - wiele badań pokazało, że przyswajanie kurkumy zwiększa się w w takim towarzystwie.
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jabłka a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Waga, wzrost a wiek młodej osoby – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Wysoki wzrost u dziewczyny – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Jogurty a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy olej kokosowy powoduje wzrost złego cholesterolu i wpływa na rozwój miażdżycy? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Codzienne spożywanie koktajlu błonnikowego z siemieniem lnianym podczas karmienia piersią – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Korzystanie z basenu podczas diety – odpowiada Mgr Daria Ratajczak
- Picie dwóch filiżanek kawy mielonej a wypłukiwanie magnezu z organizmu – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
artykuły
Zupa z cukinii z kurkumą i czarnym pieprzem. Smaczny przepis
Uwielbiam lato i jesień za dostępność świeżych owo
Kurkuma - wygląd, właściwości i zastosowanie
Kurkuma jest rośliną stosowaną jako przyprawa o or
Przez 2 tygodnie piła miksturę z kurkumą. Dziennikarka opowiedziała o efektach
Dziennikarka, opierając się na szeregu badań posta