Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Istnieje duże prawdopodobieństwo że ma Pani alergię na grzyby co może powodować przewlekłe nieżtyty nosa i nasilanie duszności astmatycznych
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Katar i kaszel a alergia na pleśń – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy katar to skutek wilgoci? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Uciążliwy i długotrwały katar – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Czy istnieje skuteczna metoda immunoterapii przeciw grzybom Alternaria? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- W jaki sposób zdezynfekować mieszkanie z pleśni i grzybów? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Grzyb na ścianach a zaburzenia koncentracji – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Co może znaczyć ten silny katar i alergia? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Katar i kichanie w domu babci – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy przewlekły katar jest objawem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co oznacza ciągły katar i kichanie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Kaszel alergiczny: przyczyny, objawy, leczenie. Jak go rozpoznać?
Kaszel alergiczny u dziecka i dorosłego potrafi up
Jakich alergii możemy nabawić się w domu?
Alergie potrafią skutecznie uprzykrzyć życie. A to
Alergia na pleśnie - objawy, diagnostyka, leczenie
Alergia na pleśń może dotyczyć zarówno dorosłych,