Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. W takiej sytuacji należałoby zgłosić się do laryngologa.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy naprawdę nie da się zrobić jakiejś rekonstrukcji kostek usznych tak, żebym słyszał lepiej? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy skrzywienie przegrody nosowej jest powodem zapalenia zatok? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Zapalenie zatok uczucie zalegającej ropnej wydzieliny – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Spływająca wydzielina po gardle po zapaleniu zatok – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Wynik wymazu z gardła i przewlekły stan ropny migdałków – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Przewlekłe zapalnie zatoki szczękowej – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Krwawienie z nosa i żółta wydzielina – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Czy jest szansa na wyleczenie gronkowca? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Wydzielina z zatok zaległa po zapaleniu – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jak leczyć uciążliwe zapalenie zatok? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Agnieszka Włodarczyk trafiła do szpitala. "Obudziłam się we krwi, kręciło mi się w głowie"
Na Instagramie Agnieszki Włodarczyk pojawiło się z
42-letnia Ukrainka przyjechała do pracy sezonowej w Polsce. Niestety uległa poważnemu wypadkowi
W lubartowskim szpitalu na oddziale ortopedii, leż
Introwertycy w czasie epidemii koronawirusa. "Ta sytuacja dla mnie mogłaby trwać znacznie dłużej"
Izolacja, samotność i brak kontaktów towarzyskich.