Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
zachęcam do wizyty u pediatry, trzeba zebrać wywiad lekarski - być może można to powiązać w 1 całość
Za mało info. Przyjedżcie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy możliwe, że to 3 migdał? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zatkany nos, kaszel u 9-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy zabieg u dziecka trzeba przełożyć? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy nie usunięcie migdałków u dziecka może powodować późniejsze problemy ze zdrowiem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy objawy mojego dziecka mogą świadczyć o szkarlatynie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to może być bakteria i potrzebny jest antybiotyk? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- O czym świadczy powiększenie migdałów podżuchwowych, flegma i chrypka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Powiększone migdałki i niedowaga u dziecka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Gorączka i wymioty po szczepieniu u 9-letniego dziecka – odpowiada Renata GrzechociĹska
- O czym mogą świadczyć żółtawe plamy na tylnej ścianie gardła? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Przez telefon czy internet - jak najszybciej umówić się na wizytę?
Chociaż mamy XXI wiek, a poradnie lekarskie są w k
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata
Jak udrożnić nos?
Na zatkany nos poleca się przede wszystkim chustec