Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Przede wszystkim konieczna wizyta u pediatry po badaniu lekarz określi konieczność dalszej diagnostyki
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie testy alergiczne będą odowiednie w tej sytuacji? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Kiedy można zrobić dziecku testy alergiczne? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy mokry kaszel z zieloną wydzieliną u 22-miesięcznego dziecka może być alergiczny? – odpowiada Lek. dent. Milena Łapaj
- Gęsty zielony katar u 9-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Częste infekcje u 2,5-letniego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Katar i napuchnięte oczy a reakcja alergiczna u 14-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Katar u dziecka po wizycie na basenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Katar u 3-miesięcznego niemowlaka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Poranny kaszel i katar u dziecka a podłoże alergiczne – odpowiada Dr n. med. Juliusz Bokiej
- Czy po stosowaniu Polyvaccinum testy alergiczne wyjdą wiarygodne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Katar u dziecka - dobry sposób na katar, domowe sposoby
Katar - rysunek jest najczęściej wywołany przez wi
Katar u niemowlaka - objawy, leczenie, domowe sposoby
Katar u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość. M
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata