Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Witam, uważam że warto żeby Pani zwróciła uwagę na wprowadzenie do diety produktów fermentowanych, które wspomagają rozwój flory bakteryjnej jelita. Oprócz kefirów, maślanki, ogórków kiszonych warto poszukać w internecie bakterii probiotycznych dzięki, którym może Pani w domu zrobić jogurt - będzie on wspomagał Pani naturalną florę. Lepiej będzie Pani radziła sobie z problemem zaparć w przypadku wprowadzania nowych produktów.
www.jogurt-domowy.pl - ja z tej strony kupuję bakterie - jest zestaw dla osób, które zmagają się z opisanym wyżej problemem.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta i wybór produktów żywnościowych podczas kuracji antybiotykowej – odpowiada Roma Wojtewicz
- Flora jelitowa bez jogurtów – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Oczyszczanie organizmu przy częstych zaparciach – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zalety zdrowotne kefiru i maślanki – odpowiada Roma Wojtewicz
- Przewlekłe zaparcia przy zdrowym odżywaniu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zaparcia po odstawieniu glutenu w diecie – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zaparcia po usunięciu nerki i nadnercza – odpowiada Mgr Sławomir Kula
- Problem z wypróżnianiem podczas odchudzania – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak powinna wyglądać dieta po wyleczeniu grzybicy jamy ustnej? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta podczas leczenie grzybicy – odpowiada Mgr Joanna Szmitka-Ĺuszczyk
artykuły
Zatyka jelita jak korek. Co 8. Polak ma ten problem
Szacuje się, że zaparcia dotyczą co 8. Polaka, ale
Actimel - probiotyki w diecie, a probiotyki, czy działa
Każdy kiedyś widział reklamę jogurtów pitnych Acti
Lactobacillus - gatunki, występowanie i działanie
Lactobacillus to najliczniejsze spośród wszystkich