Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Należy udać się do dermatologa, lekarz oczyści zmianę i dobierze odpowiedni antybiotyk!!!
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Sucha skóra i czerwone pryszcze na twarzy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznaczają wodne krostki na twarzy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wypryski na twarzy u 30-latka – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Pokrzywka na twarzy a stosowanie leków antyhistaminowych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak pozbyć się skutecznie pryszczy w nosie? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Duża ilość pryszczy występująca po goleniu twarzy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co może oznaczać ropny pryszcz przy kuracji izotekiem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy swędzenie, pieczenie i opuchlizna twarzy wskazuje na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co jest przyczyną wysypu pryszczy? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Oczyszczanie twarzy przy trądziku leczonym pochodną witaminy A – odpowiada Lek. Nina Uszkiewicz
artykuły
Wysypka na plecach - najczęstsze przyczyny
Wysypka na plecach to problem, który towarzyszy os
Trądzik u mężczyzn to (nie)męski problem?
Trądzik u dorosłych mężczyzn? Przecież z pryszczam
Pryszcz na nosie okazał się rakiem. Wszystko przez brak kremów z filtrem
Laure Seguy zauważyła na nosie ślad, który wygląda