Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
czasami jest taka uroda języka. nie wiem,nie widzę go.
Konieczna konsultacja w klinice laryngologii.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suchość i uczucie kwasu w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Uczucie odczuwania ciała obcego w gardle – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Z czego mogą wynikać te problemy z jamą ustną? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Artropatia w przebiegu zespołu suchości – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Co robić z tym spływaniem wydzieliny w gardle? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Helicobacter, a problemy z gardłem – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Powiększone brodawki u nasady języka – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dlaczego mam spuchnięty język? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Pieczenie w gardle oraz biały nalot na języku – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie guli w gardle u 20-latki – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
artykuły
Skąd się biorą bóle przełykowe?
Dla niektórych osób jedzenie czy chociażby przełyk
Pieczenie w gardle - przyczyny, objawy towarzyszące, leczenie
Pieczenie w gardle to częsta dolegliwość, która zw
Refluks żołądkowo-przełykowy - czym jest choroba refluksowa, rodzaje, przyczyny, objawy, jak leczyć
Refluks żołądkowo-przełykowy, określany również mi