Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tego typu zmiany w migdałkach kwalifikują do tonsilektomii.
Usuń te migdały bo zrobią Ci nieodwracalną krzywdę kiedyś
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wydzielina spływająca po tylnej ścianie gardła a częste zapalenia zatok w przeszłości – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co może być przyczyną spływającej wydzieliny z gardła? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Podejrzenie nietolerancji pokarmowej – odpowiada Urszula Forenc
- Jak wyleczyć nietolerancje pokarmowe? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Dlaczego mam ten nalot na migdałach? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co może oznaczać ropa w obrębie gardła? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nietolerancja pokarmowa na mleko krowie – odpowiada Prof. dr hab. Jarosław Leszczyszyn
- Co powoduje ropę z zatok? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy to nietolerancja pokarmowa? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jakie badania wykonać przy nietolerancji pokarmowej? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Kamienie migdałkowe - przyczyny, objawy i leczenie
Kamienie migdałkowe to niewielkie grudki, które tw
Gardło - co robić, kiedy czujemy ból?
Gardło to źródło naszego dźwięku. Dzięki strunom g
Jakie są objawy anginy? Dlaczego latem jest tak dużo infekcji? Lekarka wskazuje winnych
Czy w przypadku anginy zawsze potrzebny jest antyb