Podaż białka, tłuszczu i węglowodanów na diecie redukcyjnej 1500-1600 kcal

Witam jaka podaż białek, tłuszczy, węglowodanów dla diety redukcyjnej 1500-1600 kcal?
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?

Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.

Węglowodany powinny stanowić 50-55% diety tłuszcze 25-30% a białka 10-15%. Węglowodany i białka to 4kalroie na każdy gram, natomiast tłuszcze to 9kalorii na gram.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty