Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
Szanowna Pani, zalecałbym powtórzenie badań oraz udanie się do specjalisty reumatologii dziecięcej w celu wykonania dodatkowych badań. Wysoki poziom może wynikać także z problemów pasożytniczych. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy bóle stawów i sztywność to objawy boreliozy? – odpowiada Lek. Maciej Gajowski
- O czym świadczą wyniki badań IgE i IgG u 5,5-latka? – odpowiada Magdalena Mroczek
- Obrzęk stawów i drętwienie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Bóle stawów rąk, kolan i palców – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Wynik IgE u 3,5-latka – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Co oznacza wysoki poziom IgE? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wysoki wynik IgE u 53-latki – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak interpretować wyniki badania ANA 3 u osoby z niskim ciśnieniem? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co mogą oznaczać uciążliwe bóle stawów w palcach u rąk? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może być przyczyną wysokiego IGE bez cech alergii? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
RF (czynnik reumatoidalny) - wskazania do badania, dodatnie i ujemne RF
RF (czynnik reumatoidalny) to autoprzeciwciało, cz
Powikłania po koronawirusie. U pacjentów z COVID-19 może dojść do rozwoju gangreny
COVID-19 może spowodować zapalenie stawów i mięśni
Reumatolog - kim jest i co leczy? Wskazania do wizyty
Reumatolog jest lekarzem specjalistą, który skupia