Przyczyny wzrostu zachorowań na cukrzycę
Cukrzyca wykrywana jest u coraz większej ilości osób. To już obecnie choroba cywilizacyjna. Czy wiesz, dlaczego tak się dzieje? Na ten temat wypowiada się ekspert - prof. Edward Franek.
Cukry rano, tj na czczo zawsze są niższe. Na ten wieczorny cukier ma wpływ to że jest robiony po posiłku. Zawsze te cukry poposiłkowe będą wyższe niż te z rana na czczo.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaki powinien być właściwy poziom. cukru na czczo i po posiłku? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak stosować insulinę przy cukrzycy ciążowej? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie insuliny podczas cukrzycy ciążowej – odpowiada Dr n. med. Marek Derkacz
- Podawanie insuliny w 31-tygodniu ciąży – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co jeść przed snem mając cukrzycę ciążową? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie insuliny i wahania poziomu cukru – odpowiada Dr n. med. Marek Derkacz
- Wysokie wyniki glikemii po insulinie w cukrzycy ciążowej – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy cukier na czczo poniżej 90 jest w normie? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Cukrzyca ciążowa i pomiary cukru – odpowiada Urszula Forenc
- Jak radzić sobie z cukrzycą ciążową? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska