Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Witam Panią,
Wzmożony apetyt może być wynikiem źle zbilansowanej diety. Jeżeli jemy nieregularnie, posiłki są ubogie węglowodany złożone - główne źródło energii to organizm zaczyna domagać się energii a Pani odczuwa głód.
Proszę zadbać o zdrową i odpowiednio zbilansowaną dietę, która dostarczy wszystkich składników odżywczych w odpowiednich proporcjach. Dieta powinna być dobrana indywidualnie i uwzględniać Pani dzienne zapotrzebowanie energetyczne. Jeżeli miałaby Pani problem z ustaleniem prawidłowego jadłospisu zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak opanować ochotę na podjadanie słodyczy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak zmniejszyć duży apetyt na słodycze? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czym można zastąpić słodycze? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Nadmierny apetyt na słodycze – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak można powstrzymać apetyt na słodycze? – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Jak zmniejszyć ten apetyt na węglowodany? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- W jaki sposób poradzić sobie z nocnym jedzeniem? – odpowiada Mgr Magdalena Nagrodzka
- Jak zniwelować ciągły głód na diecie? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak ograniczyć chęć na słodycze? – odpowiada Małgorzata Panek
- Otyłość i problem z jedzeniem słodyczy – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
artykuły
Sok w diecie młodych Polaków. Ekspert rozwiewa popularne mity
Jak wygląda dieta młodych Polaków? Po jakie produk
Najczęstsze pytania dotyczące tarczycy. Odpowiadają eksperci WP abcZdrowie
Tarczyca - mały gruczoł, który ma wielkie znaczeni
Przywrócenie ewolucyjnej równowagi kwasów tłuszczowych może ograniczyć otyłość na świecie
Wiele organizacji i naukowców uważa, że stale rosn