Indeks glikemiczny potraw

Z pewnością każdy z nas słyszał o indeksie glikemicznym potraw. Ale czy wiemy, czym to tak naprawdę jest? Obejrzyj film i dowiedz się więcej na ten temat.

Witam Panią

Wg norm żywienia dla osób zdrowych i parametrów, które Pani podała, zapotrzebowanie energetyczne wynosi ok. 2200 kcal - z czego tłuszcze powinny stanowić od 20 do 35%, białko od 10 do 15% (0,9 g/kg masy ciała) a węglowodany powinny być uzupełnieniem zapotrzebowania kalorycznego i mieścić się w przedziale 50 - 70%.
Jadłospis powinien uwzględniać Pani preferencje żywieniowe.

Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty