Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza rodzinnego, po badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie. Bez badania ciężko jest coś więcej powiedzieć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może oznaczać silna reakcja alergiczna po antybiotyku? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysypka na całym ciele a praca w drukarni – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy to możliwe, żebym dostała uczulenia na kontrast? – odpowiada Dr n. med. Anna Błażucka
- Czy to naprawdę reakcja alergiczna na antybiotyk? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysypka na twarzy u dziecka po wypiciu soku Bobovita – odpowiada MichaĹ Kurek
- Alergia na leki - jak można ją wykryć i jak ją leczyć? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Co stosować na swędzącą wysypkę? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Katar i wysypka u dziecka po wprowadzeniu kaszy manny do diety – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Testy sprawdzające uczulenie na jad osy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Wysypka na stopach po wypiciu alkoholu – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
artykuły
Uczulenie - alergeny wziewne, alergeny skórne, katar sienny
Uczulenie jest spowodowane przez alergeny, na któr
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do
Herbata z czystka - działanie i właściwości. Co daje picie czystka przez miesiąc?
Czystek to jedna z najsilniej działających roślin