Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je. Jeśli będzie taka potrzeba zleci wykonanie badań dodatkowych. Następnie będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
www.lenartowiczclinic.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to może być związane z alergią? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Katar oraz zaczerwieniona i sucha skóra na twarzy a wykonanie testów alergiczncyh – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy lek clatra mnie uchroni? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Silny obrzęk ust – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy w przebiegu alergii na pyłki może występować swędzenie skóry na całym ciele bez wysypki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy te drzewa wpływają u mnie na oddychanie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Nasilający się świąd skóry u pięciolatka: jak mu pomóc? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Obolała szyja, czerwone i podrażnione, szczypiące usta – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak się pozbyć tego problemu z kichaniem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy można brać leki na alergię przy niedoczynności tarczycy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski